Exclusive

Dit zijn de tien duurste uitgaande transfers van AZ aller tijden

Dit zijn de tien duurste uitgaande transfers van AZ aller tijden

20-07-2023 12:30 Laatste update: 13:44
1

Tijjani Reijnders en Milos Kerkez hebben er met hun transfer naar respectievelijk AC Milan en AFC Bournemouth voor gezorgd dat de clubkas van AZ flink gespekt is. Beide voetballers komen binnen in de top tien duurste uitgaande transfers van de Alkmaarders. VoetbalNieuws zet de duurste AZ-spelers aller tijden op een rijtje!

AZ heeft door de jaren heen veel groeibriljanten verkocht aan Europese topclubs. Ook deze transferzomer zijn er weer spelers die de overstap maken van AZ naar een Europese topcompetitie. Sam Beukema en Reijnders vertrokken naar de Serie A, terwijl Kerkez een transfer naar de Premier League afdwong. Aan deze drie transfers verdiende AZ al bijna 44 miljoen euro.

De Alkmaarders hadden het in de zomer van 2021 ook druk met grote uitgaande transfers. Smaakmakers Myron Boadu, Calvin Stengs én Teun Koopmeiners verlieten AZ voor een buitenlands avontuur. In totaal streek de eredivisionist een bedrag van 46 miljoen euro op voor het drietal. Het transferrecord van AZ, dat op naam staat van Vincent Janssen, werd echter niet verbroken.

Top 10 duurste uitgaande transfers AZ

1. Vincent Janssen - 22 miljoen euro (Tottenham)
2. Alireza Jahanbakhsh - 19 miljoen euro (Brighton)
    Tijjani Reijnders - 19 miljoen euro (AC Milan)
4. Guus Til - 18 miljoen euro (Spartak Moskou)
5. Milos Kerkez - 17,9 miljoen euro (Bournemouth)
6. Myron Boadu - 17 miljoen euro (AS Monaco)
7. Calvin Stengs - 15 miljoen euro (OGC Nice)
8. Teun Koopmeiners - 14 miljoen euro (Atalanta)
9. Oussama Idrissi - 12 miljoen euro (Sevilla)
10. Wout Weghorst - 10,5 miljoen euro (Wolfsburg)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!