Transfernieuws

Update: 'Gutiérrez vertrekt bij PSV: Mexicaanse deal wordt vrijdag beklonken'

Update: 'Gutiérrez vertrekt bij PSV: Mexicaanse deal wordt vrijdag beklonken'

29-06-2023 21:36 Laatste update: 21:34

Érick Gutiérrez staat op het punt zijn tijd bij PSV te beëindigen en terug te keren naar zijn thuisland Mexico. De 28-jarige middenvelder is volgens het Eindhovens Dagblad en Voetbal International in onderhandeling met het Mexicaanse Chivas voor een mogelijke transfer.

De eerste gesprekken met Chivas zijn inmiddels gaande. Dit nieuws komt ondanks Gutiérrez zijn eerdere wens om zijn carrière in Europa voort te zetten. Met het nieuwe seizoen in Mexico dat op het punt staat te beginnen, lijkt een terugkeer naar zijn geboorteland een waarschijnlijke optie voor de middenvelder.

Zijn vertrek zou PSV enkele miljoenen opleveren. De club nam de Mexicaan in 2018 nog over voor een bedrag van zeven miljoen euro. Vóór zijn tijd in Nederland speelde Gutiérrez bijna tweehonderd wedstrijden voor CF Pachuca in Mexico. PSV en Chivas zijn sinds januari 2022 strategische partners en dat zou de gesprekken kunnen vergemakkelijken. PSV verlangt ongeveer vijf miljoen euro, dat in termijnen kan worden betaald, aldus het ED. Chivas kan aan die prijs voldoen.

Gutiérrez heeft een bewogen periode gehad bij PSV. Ondanks een moeizame start en enige ontevredenheid over speeltijd, heeft hij een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de successen van de Eindhovenaren. Hoogtepunten zijn een cruciaal doelpunt in de bekerfinale van 2022, het winnen van de KNVB Beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal. 

Update: Volgens Voetbal International wordt de deal tussen PSV en Chivas over Érick Gutiérrez vrijdag beklonken. De Mexicaan keert op zeker terug naar zijn thuisland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!