Nieuws

Aderlating voor Oranje: Memphis meldt zich af voor finaleronde Nations League

Aderlating voor Oranje: Memphis meldt zich af voor finaleronde Nations League

05-06-2023 14:15 Laatste update: 14:23

Memphis Depay komt niet in actie tijdens de Nations League-eindronde. De aanvaller van het Nederlands elftal heeft zich afgemeld bij bondscoach Ronald Koeman wegens een blessure.

Dat melden De Telegraaf en Voetbal International. Oranje speelt op woensdag 14 juni de halve finale tegen Kroatië, Memphis zal dan niet van de partij zijn. De 88-voudig international heeft Koeman laten weten dat de wedstrijd te vroeg voor hem komt. De topscorer van Oranje zou zich maandag eigenlijk melden in Zeist voor de start van het trainingskamp van de nationale ploeg.

Door het wegvallen van de aanvaller van Atlético Madrid bestaat de selectie nog uit 25 spelers. Hiervan zullen er twee spelers niet bij de wedstrijdselectie zitten voor de halve finale tegen Kroatië. Het duel gaat om 20.45 uur van start in De Kuip en de winnaar neemt het in de finale op tegen Spanje of Italië. Die landen treffen elkaar op 15 juni in Enschede.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!