Benítez treurt: 'Er is minder geduld, omstandigheden hebben resultaten bepaald'

Benítez treurt: 'Er is minder geduld, omstandigheden hebben resultaten bepaald'

17 januari - 12:52 Laatste update: 13:55
Premier League 0 Reacties

Rafael Benítez werd zondag op straat gezet door Everton na een nederlaag tegen Premier League-laagvlieger Norwich City. De Spaanse manager is ingegaan op zijn ontslag bij The Toffees. Hij hekelt de waan van de dag die lijkt te regeren in het hedendaagse voetbal. 

Op zijn eigen website blikt Benítez terug op zijn periode als eindverantwoordelijke bij de Merseyside-club. 'We wisten dat het niet gemakkelijk zou zijn, en dat het een grote uitdaging was, zowel emotioneel als sportief.' Tussen 2004 en 2010 zwaaide de ervaren trainer met de scepter bij aartsrivaal Liverpool. Benítez leidde The Reds onder meer naar twee Champions League-finales, waarin de historische winst na strafschoppen tegen AC Milan in 2005 in het geheugen bij voetbalsupporters staat gegrift.

'Dankzij mijn liefde voor deze stad nam ik de uitdaging aan. Pas op het moment dat je binnen bent, besef je de omvang van de klus.' Na een sterke seizoenstart werden de behaalde resultaten steeds matiger. Inmiddels staat Everton op de zestiende plaats in de Premier League.

'De financiële situatie en de daaropvolgende blessures maakten het echter nog moeilijker. Ik ben ervan overtuigd dat we er beter voor hadden gestaan als de geblesseerde spelers eenmaal terug waren en met de komst van de nieuwe aanwinsten.' Onder meer Nederlander Anwar El Ghazi kwam op huurbasis over naar de geplaagde club.

De coach had gehoopt dat hem meer tijd was gegund. 'De weg naar succes is niet gemakkelijk en helaas wordt er tegenwoordig in het voetbal gezocht naar onmiddellijke resultaten en is er steeds minder geduld; helaas hebben de omstandigheden de resultaten bepaald en zal het niet mogelijk zijn om dit project voort te zetten', besluit de oud-trainer van Valencia, Liverpool, Internazionale, Chelsea, Napoli, Real Madrid en Newcastle United.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie