Opinie

Van der Vaart pleit voor De Vrij-wissel bij Oranje: 'Je zag hem in de fout gaan'

Van der Vaart pleit voor De Vrij-wissel bij Oranje: 'Je zag hem in de fout gaan'

08-10-2021 21:49 Laatste update: 21:50

Rafael van der Vaart is niet echt onder de indruk van het spel van Guus Til tegen Letland. De analist vindt niet dat de Feyenoord-middenvelder slecht voor de dag komt, maar ziet dat Til te weinig risico neemt. 

Tegen Letland maakt Til zijn basisdebuut bij Oranje. Van der Vaart laat zijn licht schijnen over het spel van de geboren Zambiaan in de eerste helft. "Je kunt niet zeggen dat Til slecht speelt, maar hij laat veel momenten voorbij gaan om door te draaien of te kaatsen", stelt de oud-middenvelder bij de NOS.

"Hij maakt heel weinig fouten, maar hij kiest vaak voor de simpele oplossing", gaat Van der Vaart verder. "Het duurt allemaal net te lang, terwijl je tegen een compact spelende ploeg iemand nodig hebt die wel richting het doel speelt."

Later krijgt Van der Vaart de vraag of hij in de rust zou wisselen bij Oranje. "Het staat natuurlijk nog maar 0-1, maar ik zou De Vrij naar de kant halen en Frenkie de Jong centraal achterin zetten", antwoordt de voormalig Oranje-international. "Wat Frenkie nu doet, kan hij namelijk makkelijk vanuit achteren doen. Oranje heeft wat kansjes weggegeven en je zag De Vrij ook in de fout gaan. Op zijn plek heb je nu iemand nodig die indribbelt en een mannetje extra creëert."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!