Exclusive

Zerrouki-soap van begin tot eind: zo verliep het spel tussen Twente en Feyenoord

Zerrouki-soap van begin tot eind: zo verliep het spel tussen Twente en Feyenoord

05-05-2023 16:12

De periode die begon op 8 augustus 2022 en eindigde op 5 mei 2023 kan de geschiedenisboeken in als de transfersoap van Ramiz Zerrouki. Na veel onderhandelingsuren bereikten FC Twente en Feyenoord eindelijk een akkoord over de middenvelder. VoetbalNieuws neemt je mee in een tijdlijn van begin tot eind.

Deel 1: augustus 2022

Na het succesvolle Conference League-seizoen wordt er langs alle kanten getrokken aan spelers van Feyenoord. Arne Slot ziet Cyriel Dessers, Luis Sinisterra, Marcos Senesi en nog meer spelers mondjesmaat uit Rotterdam vetrekken. Ook middenvelder Fredrik Aursnes heeft de nodige interesse gewekt en dus sorteren de Rotterdammers alvast voor op het vertrek van de Noor.

Meerder namen circuleren in de media, maar die van Zerrouki komt begin augustus op tafel. De middenvelder heeft een uitstekend seizoen achter de rug bij Twente en lijkt klaar voor de volgende stap. Feyenoord meldt zich in Enschede en doet een eerste bod op de Algerijn, maar dat bod van naar verluidt vijf euro, wordt van tafel geveegd. Vanuit Twente komen de geluiden naar buiten dat er een bedrag van rond de tien miljoen euro wordt verlangd.

Op dat moment speelt Twente de voorronde van de Conference League en wordt Zerrouki na afloop van één van deze wedstrijden voor de camera gehaald. De middenvelder steekt niet onder stoelen of banken dat hij wil vertrekken uit Enschede, wat tot de nodige commotie leidt. Feyenoord wil uiteindelijk niet meewerken met de hoge bedragen die men in het oosten verlangt en dus ketst de transfer af, tot grote teleurstelling van Zerrouki.


Zerrouki geeft het veelbesproken interview na afloop van de Conference League-wedstrijd tegen FK Cukaricki

Deel 2: januari 2023

Begin januari 2023 begint het tweede deel van de transfersoap rondom Zerrouki. Feyenoord besluit om zich weer te melden in Enschede en is gezien de sportieve prestaties nu bereid om meer te betalen. Helaas voor de Rotterdammers is het standpunt van Twente niet veel anders dan dat in de zomer: Zerrouki moet blijven omdat de club sportieve ambities heeft. De deur lijkt hard dicht te zijn gesmeten.

Met de nadruk op lijkt, want nu gaat Zerrouki zich zelf met de transfer bemoeien. Kort nadat bekend wordt dat Twente niet mee wil werken met een winters vertrek sijpelen de geruchten naar buiten dat de Algerijn een arbitragezaak wil starten. Die geruchten worden extra gevoed door een cryptische post op Instagram: Zerrouki plaatst een foto van hem in een wedstrijd tegen Feyenoord met een zandlopertje erbij en ontbreekt enkele dagen later tijdens de bekerwedstrijd tegen SC Telstar.

Twente besluit met Zerrouki te gaan praten en daaruit blijkt dat de club toch nog een keer naar Feyenoord gaat luisteren. De middenvelder focust zich inmiddels weer volledig zijn elftal en speelt enkele dagen de sterren van de hemel in de Eredivisie-topper tegen Ajax. Voor de camera’s stelt Zerrouki dat hij zich erbij neer heeft gelegd, maar vlak voor het sluiten van de transfermarkt gebeurt er nog niets.

Feyenoord meldt zich op de slotdag van de window nog één laatste keer bij Twente. De Rotterdammers willen ver gaan voor Zerrouki en bieden naar verluidt acht miljoen euro vast plus bonussen. Wederom krijgt de Stadionclub nul op het rekest: Twente smijt de deur nu écht dicht en er lijken afspraken met Zerrouki te zijn gemaakt.

Deel 3: de gehele tweede seizoenshelft in een notendop

Enkele weken na het verstrijken van de winterse transferdeadline gebeurt er iets in de Grolsch Veste dat de buitenwereld niet aan ziet komen. Trainer Ron Jans en technisch directeur Jan Streuer kondigen hun vertrek aan bij de club. Al snel blijkt dat Arnold Bruggink de nieuwe td wordt, op het begin in een samenwerking met Streuer.

Begin maart komt naar buiten dat de kans in ieder geval groot is dat Zerrouki komende zomer wél een stap mag maken, maar alleen voor een ‘Streuer-bedrag’. Inmiddels maakt Twente een moeilijke periode door in de Eredivisie en is het gat met koploper Feyenoord onoverbrugbaar geworden.

Begin april blijkt dat er achter de schermen nog steeds gewerkt wordt aan een transfer van Zerrouki naar Feyenoord en in de eerste week van mei komt naar buiten dat de Rotterdammers zich voor de vierde keer hebben gemeld in Twente. Op vrijdag 5 mei brengen de clubs naar buiten dat er een akkoord is bereikt over de transfer van de middenvelder. Feyenoord betaalt naar verluidt acht miljoen euro en legt Zerrouki voor vijf seizoenen vast. Eind goed, al goed.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!