CAF kondigt onderzoek aan na zeer dubieuze beslissingen van scheidsrechter

CAF kondigt onderzoek aan na zeer dubieuze beslissingen van scheidsrechter

13 januari - 15:41 Laatste update: 16:12
Afrika Cup 0 Reacties

De Afrikaanse voetbalbond (CAF) heeft aangekondigd de rol van de scheidsrechter in de wedstrijd tussen Tunesië en Mali (0-1) te onderzoeken. The Athletic heeft van een woordvoerder van de CAF vernomen dat er onderzoek wordt gedaan.

Dienstdoende arbiter Janny Sikazwe verbaasde vriend en vijand door woensdag na 85 minuten voor het eindsignaal te fluiten. Nadat de bank van Tunesië ontplofte en de leidsman belaagde, werd het duel na enig oponthoud weer hervat. Vervolgens besloot de Zambiaan nog voor het bereiken van de negentigste minuut opnieuw af te fluiten, waarna de Tunesische afvaardiging opnieuw in woede ontstak. Vooral trainer Mondher Kebaier (foto boven) van de Adelaars van Carthago kon het nauwelijks geloven. 

'De CAF heeft bevestigd dat zij de verslagen van de wedstrijdfunctionarissen verzamelt en deze aan de betrokken CAF-organen zal toezenden', schrijft het Britse medium. Naast de bizarre beslissingen in de slotfase viel de leidsman op door twee omstreden strafschoppen toe te kennen en een vreemde rode kaart uit te delen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie