Nieuws

Xavi bevestigt: 15-jarig talent van Barcelona ook op de bank tegen Rayo Vallecano

Xavi bevestigt: 15-jarig talent van Barcelona ook op de bank tegen Rayo Vallecano

25-04-2023 13:28

Lamine Yamal behoort ook woensdagavond tot de selectie van FC Barcelona voor het duel met Rayo Vallecano. Het vijftienjarige talent zat afgelopen weekend al op de bank tegen Atlético Madrid en mag nu weer hopen op zijn debuut.

Dat bevestigt Barça-trainer Xavi op de persconferentie in aanloop naar het duel. De Spaanse oefenmeester zit nog steeds krap in de buitenspelers, aangezien Ousmane Dembélé nog niet fit genoeg is om zijn opwachting in de selectie te maken. De Fransman traint al wel buiten, maar speelminuten zitten er voor hem nog niet in.

Dat geeft Yamal weer de kans om de jongste debutant ooit te worden voor Barcelona. De pas vijftienjarige aanvaller wordt pas op 13 juli zestien jaar. Mocht zijn debuut er niet van komen, dan heeft hij nog even de tijd. Het vorige record staat op naam van Vicenç Martínez, die toen zestien jaar, negen maanden en vijf dagen oud was.

Frenkie de Jong en Pedri behoren wel weer gewoon tot de wedstrijdselectie. Het duo maakte afgelopen weekend weer voor het eerst speelminuten na een blessure.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!