Nieuws

Voetbalwereld Turkije op zijn kop door plots overlijden achtvoudig international

Voetbalwereld Turkije op zijn kop door plots overlijden achtvoudig international

11-01-2022 10:05 Laatste update: 12:43

De Turkse voetbalwereld is in rouw. Volgens lokale media uit Turkije is Ahmet Çalik dinsdagochtend om het leven gekomen bij een tragisch ongeluk. Zijn (voormalige) werkgevers bevestigen het nieuws.

Zijn vorige club Galatasaray reageert verslagen op het bericht. 'Met diepe droefheid hebben we kennisgenomen van het overlijden van onze voormalige voetballer Ahmet Çalık. Moge God de overledene genadig zijn, we betuigen onze condoleances aan zijn rouwende familie, dierbaren en Turkse sportgemeenschap', schrijft de topclub in een statement.  

Çalik, achtvoudig international van Turkije, streek in de zomer van 2020 neer bij Konyaspor dat hem transfervrij overnam van Galatasaray. Zijn werkgever kan het nieuws nauwelijks bevatten en condoleert de familie en nabestaanden. 'We zijn diepbedroefd door het verlies van onze voetballer Ahmet Çalık, die de liefde van onze fans en onze stad heeft gewonnen sinds de eerste dag dat hij naar onze Konyaspor kwam', schrijft de club op zijn website.  

Dit seizoen was Çalik een vaste waarde bij Konyaspor en kwam hij tot achttien optredens in het eerste elftal.  Tussen 2015 en 2017 kwam hij uit voor het nationale elftal van Turkije. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s