Vloet keert terug bij Heracles: 'Ben in mijn hoofd elke dag bezig met het ongeluk'

Vloet keert terug bij Heracles: 'Ben in mijn hoofd elke dag bezig met het ongeluk'

10 januari - 10:34
Eredivisie 0 Reacties

Rai Vloet werkt vanaf maandag toe naar zijn rentree bij Heracles Almelo. De middenvelder staat voor het eerst sinds half november weer op het voetbalveld, na zijn betrokkenheid bij een dodelijk ongeval op de A4.

Op de clubkanalen maakt Heracles bekend dat Vloet weer gaat meetrainen en zodra hij wedstrijdfit is, wordt hij ook weer ingezet in de Eredivisie. Vloet doet eenmalig zijn verhaal. "Natuurlijk ben ik in mijn hoofd iedere dag bezig met het ongeluk en de tragische gevolgen daarvan. Ik zou willen dat ik de klok terug kon draaien. Voor de getroffen familie vind ik het verschrikkelijk, ik leef enorm met ze mee. Wat het ook lastig maakt is het besef dat ik mijn leven weer langzaam kan oppakken terwijl de getroffen familie dat niet kan."

Technisch directeur Tim Gilissen heeft de voorbije periode uitgebreid met Vloet gesproken en vindt het de juiste keuze om hem zijn werk weer te laten uitvoeren. "We vinden dat we het recht zijn beloop moeten laten, we kunnen en willen niet op de stoel van de rechter gaan zitten", aldus Gilissen. "We willen Rai als goed werkgever de kans geven zijn werk weer te hervatten, maar het blijft een vreselijke situatie met heel veel verdriet, vooral voor de getroffen familie. Natuurlijk is het een lastige beslissing, en we snappen heel goed dat die emoties oproept, ook bij onszelf, maar het is een weloverwogen besluit."

Heracles hervat de tweede seizoenshelft zaterdagavond met een uitwedstrijd tegen NEC. De club maakt niet bekend of Vloet dan al tot de wedstrijdselectie behoort. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie