Wedstrijdverslag

Eriksen keert terug, Rashford raakt geblesseerd: United rekent met Everton af

Eriksen keert terug, Rashford raakt geblesseerd: United rekent met Everton af

08-04-2023 15:20

Manchester United heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan door met Everton af te rekenen. Christian Eriksen maakte zijn rentree na een lange afwezigheid, terwijl uitblinker Marcus Rashford zich aan de lies leek te blesseren. Het werd 2-0 op Old Trafford.

Manager Erik ten Hag is nog altijd volop in de strijd om plek drie in Engeland. The Red Devils staan op punten gelijk met Newcastle United en konden zaterdag direct een klap uitdelen aan The Magpies. Tyrell Malacia begon in de basis aan het duel, Wout Weghorst nam plaats op de bank.

Na ruim een half uur spelen was het Scott McTominay die de score opende. De Schot had het de laatste weken bij de nationale ploeg al op de heupen en lijkt die vorm door te zetten bij zijn club. In de eerste helft kregen beide ploegen genoeg kansen, maar werd niet meer gescoord.

In de tweede helft waren vooral de laatste twintig minuten interessant. Invaller Anthony Martial verdubbelde de score en United zat op rozen. Marcus Rashford leek zich te verstappen en liep een liesblessure op. De Engelsman werd vervangen door Weghorst. Enkele minuten later maakte Eriksen zijn rentree. De Deen werd onder luid applaus ontvangen door de ruim 73.000 fans die aanwezig waren.

De voorsprong van United kwam niet meer in gevaar, waardoor plek drie weer in handen is. Newcastle kan later in de middag een tegenantwoord geven in het duel met Brentford.