'Spurs heeft bijzonder plan met pijlsnelle krachtpatser van Wolverhampton'

'Spurs heeft bijzonder plan met pijlsnelle krachtpatser van Wolverhampton'

9 januari - 10:22 Laatste update: 11:48
Premier League 0 Reacties

Tottenham Hotspur hoopt in januari zaken te doen met Wolverhampton Wanderers. De Londenaren zijn geïnteresseerd in de diensten van Adama Traoré. Opmerkelijk genoeg wil The Spurs-manager de vleugelaanvaller aantrekken om hem vervolgens om te turnen tot wingback.  

The Sunday Times verzekert dat de huidige nummer zes van de Premier League bereid is om de vraagprijs van 24 miljoen euro neer tellen. Na afgelopen zomer tevergeefse pogingen te hebben ondernomen om de komst van de pijlsnelle krachtpatser af te ronden, waagt Tottenham nu dus opnieuw een poging. De hernieuwde interesse komt voort uit het feit dat Tariq Lamptey van Brighton & Hove Albion te duur is.  

Conte is van plan een systeem met wingbacks te implementeren bij The Lilywhites. Traoré zou volgens de manager perfect in die speelwijze passen. In eerdere dienstverbanden bij Internazionale en Chelsea speelde de Italiaanse coach - met succes overigens - al met vijf verdedigers.  

Multifunctionaliteit is belangrijk voor een wingback, volgens Conte. Daarom zou de eindverantwoordelijke van Tottenham niet tevreden zijn over Emerson Royal. De Braziliaan, afgelopen zomer nog voor 25 miljoen euro van FC Barcelona overgenomen, mist de aanvallende capaciteiten als offensieve vleugelverdediger. Traoré past wel perfect in het door Conte geschetste profiel. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie