Interview

Jong Oranje-interland in Nijmegen: 'Thuiskomen, moet ik met de familie vieren'

Jong Oranje-interland in Nijmegen: 'Thuiskomen, moet ik met de familie vieren'

08-10-2021 16:14

Anthony Musaba behoorde één keer tot de voorselectie van Oranje O15, maar vrijdag moet het dan eindelijk gaan gebeuren: zijn eerste wedstrijd voor een vertegenwoordigend elftal. De twintigjarige sc Heerenveen-aanvaller maakt zich met Jong Oranje op voor de wedstrijd tegen Zwitserland en kijkt ook alvast vooruit naar de volgende wedstrijd tegen Wales, in 'zijn' Goffert.

De in Beuningen geboren Musaba brak bij NEC namelijk door in het betaald voetbal en versierde een miljoenentransfer naar AS Monaco, dat hem nu in het Abe Lenstra Stadion heeft gestald. "Dat we bij NEC spelen, maakt het nog mooier. Die interland zal voelen als thuiskomen", laat hij weten aan de Gelderlander. "Deze mijlpaal moet ik samen met mijn familie vieren."

Musaba kan zich namelijk opmaken voor de allereerste interland in zijn carrière. "Het klinkt arrogant, maar ik wist dat ik ooit Jong Oranje zou halen. Ik heb niet voor niets het aanbod afgeslagen van de assistent-bondscoach van Congo, het land van mijn ouders. Ik was overtuigd dat het me ging lukken." De vreugde over zijn eerste oproep was er overigens niet minder om. "Ik heb gelijk mijn ouders gebeld en daarna mijn tweelingbroer Richie (uitkomend voor Fortuna Sittard, red.). Ze waren allemaal dolblij."

Jong Oranje trapt vrijdag om 19.00 uur af in Zwitserland en zal dinsdag om 20.00 uur beginnen aan de thuiswedstrijd tegen Jong Wales. De ploeg van Erwin van de Looi won zijn eerste wedstrijd tegen Jong Moldavië en staat drie punten achter op Jong Zwitserland, dat al wel één wedstrijd meer heeft gespeeld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!