Nieuws

Van Nistelrooij: 'Ik denk dat hij vooral door moet gaan waar hij mee bezig is'

Van Nistelrooij: 'Ik denk dat hij vooral door moet gaan waar hij mee bezig is'

18-03-2023 08:46

Joey Veerman kreeg afgelopen week te horen dat hij niet bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal zit. PSV-trainer Ruud van Nistelrooij neemt het op voor de middenvelder, maar ziet nog genoeg ruimte tot verbetering.

Veerman verdween begin dit seizoen even uit het basiselftal van PSV. Van Nistelrooij draaide deze beslissing al snel terug waarna Veerman zijn kans greep en niet meer weg te denken was uit het elftal. De trainer van de Eindhovenaren heeft goede woorden over de Volendammer. "Ik denk dat hij vooral door moet gaan waar hij mee bezig is. Dat is het vooral. We weten dat zijn kwaliteiten aan de bal liggen, in het positiespel, de passing vooruit en scorend vermogen. Daarin laat hij zien dat hij goede stappen maakt en daar zit ook nog een verdere ontwikkeling in", vertelt de trainer opgetekend door het Eindhovens Dagblad.

Toch is er kritiek op Veerman. Het gebrek aan handelingssnelheid zorgt er wel eens voor dat creatieveling de fout in gaat. Van Nistelrooij ziet daarom ook nog genoeg punten waar de middenvelder op kan verbeteren. "Natuurlijk zijn er op zijn positie momenten in het verdedigen, duelleren, druk zetten vooruit en het pure manverdedigen. Daar zit bij Joey een ontwikkeling in, maar dat kan nog doorgaan. Als hij zijn huidige lijn doorzet en volhoudt, gaat hij zeker een keer bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal komen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!