Nieuws

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van AZ in de Conference League-kwartfinale

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van AZ in de Conference League-kwartfinale

17-03-2023 07:36 Laatste update: 10:42

AZ Alkmaar wist donderdagavond op geweldige wijze de kwartfinale van de Conference League te bereiken. Na wederom een 2-1 overwinning op SS Lazio gaan de Alkmaarders vrijdagmiddag de koker in voor de loting van de kwartfinales. VoetbalNieuws zet de mogelijke tegenstanders voor je op een rijtje!

Er zijn acht ploegen zeker van een plek in de kwartfinale van de Conference League. Naast AZ maken AC Fiorentina, FC Basel, het OGC Nice van Pablo Rosario, het RSC Anderlecht van Bart Verbruggen, West Ham United én Lech Poznan, waar voormalig AZ-trainer John van den Brom aan het roer staat, nog kans op de eindzege in het op twee na grootste Europese clubtoernooi van de UEFA. 

De loting voor de kwartfinales van de Conference League beginnen vrijdag om 14.00 uur in het Zwitserse Nyon. Het gaat om een open loting, waardoor AZ elke tegenstander kan treffen in de kwartfinales. Er wordt bovendien ook direct geloot voor de halve finales en de finale. 

De mogelijke tegenstanders van AZ:

- Fiorentina
- FC Basel
- OGC Nice
- Anderlecht
- West Ham United
- Lech Poznan

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!