Nieuws

Ancelotti kijkt uit voor Liverpool: 'Voor ons lastiger dan voor de tegenstander'

Ancelotti kijkt uit voor Liverpool: 'Voor ons lastiger dan voor de tegenstander'

14-03-2023 17:29 Laatste update: 17:39

Carlo Ancelotti is op zijn hoede voor Liverpool FC, die woensdag op bezoek komt in de Champions League. Real Madrid won het uitduel met 2-5, maar heeft The Reds al eerder een waanzinnige comeback zien maken in het miljardenbal.

In 2019 won FC Barcelona nog met 3-0 van Liverpool en werd vervolgens met 4-0 verloren op Anfield. Na de grote nederlaag tegen Madrid heeft Liverpool één taak: aanvallen, risico's nemen en snel scoren. Voor Real Madrid ligt dat lastiger, aldus Ancelotti op het persmoment. "We gaan geen berekeningen maken. We gaan het niet helemaal dichttimmeren achterin. Het plan is om ons beste aanvallende voetbal spelen, want dat heeft ons succes gebracht. We willen de wedstrijd winnen. De spelers staan daar ook achter."

Real Madrid zal de balans tussen aanval en verdediging echter moeten vinden. "De wedstrijd van morgen is ingewikkelder voor ons dan voor Liverpool. Zij zullen hoe dan ook vanaf de eerste minuut op hun best zijn. Het resultaat van de vorige wedstrijd brengt enig gevaar met zich mee, maar we zullen proberen er vanaf het begin vol voor te gaan. Wij hebben meer twijfels dan onze tegenstanders", besluit Ancelotti.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!