Opinie

'Beste aankoop ooit' Kudus blijft indruk maken: 'Schreuder heb ik nooit begrepen'

'Beste aankoop ooit' Kudus blijft indruk maken: 'Schreuder heb ik nooit begrepen'

13-03-2023 12:35

Mohammed Kudus maakte zondag andermaal indruk in dienst van Ajax op bezoek bij sc Heerenveen (2-4 zege). De analisten van Studio Voetbal van de NOS kunnen amper geloven dat de Ghanees tot voor kort niet onomstreden was in de hoofdstad.

Ibrahim Afellay stipt aan dat het niet eens zo lang geleden is dat Kudus nog de bank warmhield in Amsterdam. "Bizar, echt bizar", zegt de voormalig PSV'er. Rafael van der Vaart herhaalt aan tafel van het praatprogramma woorden die Marc Overmars eerder zou hebben uitgesproken. "Dit is by far de beste aankoop die ik ooit heb gedaan."

"Ik heb Alfred Schreuder vaak verdedigd, maar dit heb ik nooit begrepen", vervolgt Van der Vaart over Kudus die hij als 'parel' omschrijft. Dat Overmars erin slaagde om de linkspoot naar Ajax te halen, is volgens de analist illustratief voor Overmars' kwaliteiten als bestuurder. "Als technisch directeur ben je dan een geweldenaar."

'In de herhaling zie je pas hoe goed Kudus is'

Een andere international, Ferdi Vierklau, is maandag in De Telegraaf eveneens vol lof over Kudus. Volgens hem neemt de aanvaller Ajax bij de hand op een soortgelijke manier als Xavi Simons dat bij PSV doet. "Hij eist heel veel ballen op, komt de ballen halen om de aanval op te zetten en creëert veel gevaar. Als hij gaat dribbelen oogt het soms wat rommelig, maar in de herhaling zie je dan pas hoe knap het is gezien wat hij onderweg soms te verduren krijgt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!