Nieuws

Weghorst emotioneel na treffer, clubicoon blij: 'Hij heeft er hard voor gewerkt'

Weghorst emotioneel na treffer, clubicoon blij: 'Hij heeft er hard voor gewerkt'

10 maart - 07:30

Wout Weghorst moest de afgelopen wedstrijden vooral de vuile klusjes opknappen bij Manchester United, maar was donderdag ook zelf trefzeker in het Europa League-treffen met Real Betis. Clubicoon Paul Scholes heeft mooie woorden over de hardwerkende aanvaller.

Weghorst was duidelijk opgelucht met zijn treffer en schreeuwde het uit bij de cornervlag. In Engeland wordt enigszins lacherig gedaan over de emotionele uitbarsting van de Nederlander, maar Scholes kan begrijpen waarom Weghorst zo reageerde. "Daar heeft-ie op zitten azen, ja. Iedereen bij de club is volgens mij blij voor hem, dat kon je zien. Hij werkt hard, en vaak zien mensen dat niet. Je ziet dat de spelers om hem heen hem waarderen."

Oud-speler Owen Hargreaves stelt dat United beter gaat voetballen door de vuile meters van Weghorst. "Het team doet het goed sinds hij er is. Marcus Rashford en Bruno Fernandes krijgen vaak de aandacht, Antony eveneens, maar hij werkt zich suf voor de jongens. Hij loopt en zet dingen in gang. Je kon zien hoe blij hij was om op het scoreformulier te belanden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s