Nieuws

Gemeente Rotterdam: geen Ajax-supporters welkom bij halve finale tegen Feyenoord

Gemeente Rotterdam: geen Ajax-supporters welkom bij halve finale tegen Feyenoord

05-03-2023 13:24

Er zullen geen Ajax-supporters welkom zijn in de halve finale van de KNVB Beker tegen Feyenoord. Dat heeft de gemeente van Rotterdam zondag officeel kenbaar gemaakt.

In de Eredivisie wordt er al jarenlang zonder uitsupporters gevoetbald als Ajax en Feyenoord het tegen elkaar opnemen. Die lijn houdt de gemeente van Rotterdam aan voor de bekerwedstrijden, laat een woordvoerder weten aan RTL Nieuws. De twee rivalen treffen elkaar begin april voor de halve finale van het bekertoernooi. 

Bij Ajax zijn ze niet blij met het besluit. "Dit is je reinste competitie- en bekervervalsing", zegt Fabian Nagtzaam, directeur-bestuurder van de supportersvereniging van Ajax. "In het kader van fair play en je club steunen in de halve finale van de beter zou het fijn zijn geweest als we erbij hadden mogen zijn." 

Volgens Nagtzaam ligt het probleem niet zozeer bij de uitsupporters, doelt hij op de laatste editie van De Klassieker. "Bij die wedstrijd waren niet eens Ajax-supporters en toch waren de hekken nodig om ongeregeldheden te voorkomen. Het zag er niet uit."
Ajax kon nog niet inhoudelijk reageren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!