Spurs wint tóch op bezoek bij Watford: Sánchez matchwinner in blessuretijd

01-01-2022 20:20

Tottenham Hotspur heeft op de valreep drie punten gepakt op bezoek bij Watford. Lang stond het 0-0 op Vicarage Road, totdat Davinson Sánchez in de blessuretijd van de wedstrijd de 0-1 achter Daniel Bachmann kopte.

Tottenham en Watford vermaakten de aanwezige supporters in de eerste helft niet of nauwelijks. De thuisploeg trok zich terug op de eigen helft en liet de bal aan Spurs, maar de ploeg van manager Antonio Conte kwam moeizaam tot kansen. Sergio Reguilón dwong Bachmann tot een redding, Harry Kane miste niet veel later naast.

In de tweede helft ging Watford wat meer in de aanval. Joshua King was dichtbij de 1-0, maar zag hoe Hugo Lloris met een geweldige reflex redding bracht. Aan de andere kant pakte Bachmann de hoofdrol, door Heung-min Son op geweldige wijze van scoren af te houden.

Scheidsrechter Robert Jones speelde ook een belangrijke rol door geen voordeel te geven aan Watford-aanvaller João Pedro, die richting het doel van Spurs kon.

Door een medisch noodgeval op de tribune werd de wedstrijd ongeveer vijf minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd even stilgelegd. Daardoor kwamen er acht minuten blessuretijd bij, waarin Sánchez toe wist te slaan. De verdediger kopte een vrije trap achter Bachmann, die dit keer wél kansloos was.

Door de overwinning houdt Tottenham de aansluiting met de top-vier in de Premier League. De ploeg heeft 33 punten uit 18 wedstrijden. Nummer vier Arsenal heeft 35 punten, maar twee duels meer gespeeld. Watford staat zeventiende met 13 punten uit 18 wedstrijden.