Nieuws

Jeugdscout met goed nieuws over veelbelovend Ajax-talent: 'Zit in een groeispurt'

Jeugdscout met goed nieuws over veelbelovend Ajax-talent: 'Zit in een groeispurt'

03-03-2023 09:15

Ajax-talent Rayane Bounida maakt grote stappen, concludeert jeugdscout Afrim Salievski. Qua voetballende kwaliteiten zijn er nog nooit twijfels geweest over Belgische wonderkind, maar ook fysiek maakt hij nu stappen.

Precies één jaar geleden verliet Bounida de jeugdopleiding van RSC Anderlecht voor die van Ajax. De pas zestienjarige aanvaller staat te boek als één van de grootste talenten van Europa, maar speelt zijn wedstrijden nog altijd in de O17 van de Amsterdammers. Dat heeft volgens Salievski een bepaalde reden, stelt hij in gesprek met Het Nieuwsblad.

Bij Anderlecht speelde Bounida soms in de O18. "Maar dat was niet ideaal", begint de jeugdscout. "Rayane is een laatmature jongen. Als hij dan uitkwam tegen spelers die veel groter en sterker waren en in het duel speelden, was dat geen eerlijke strijd. Bij de O17 van Ajax ontwikkelt hij zich beter. Het belangrijkste is dat hij volop plezier beleeft aan het voetbal."

Waar het fysiek in het verleden nog een probleem was, wordt dit steeds minder een issue. "Rayane zit in een groeispurt", verzekert Salievski. "Toen hij in Nederland arriveerde, werd hij eerst een drietal weken afgeremd door een blessure. Als het groeiproces opeens versnelt, veranderen het looppatroon en de lichaamscoördinatie enigszins. Dat wordt allemaal nauwgezet opgevolgd bij Ajax. We forceren niets", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!