Barcelona verslaat Real in hol van de leeuw en zet goede stap richting bekerfinale

02-03-2023 23:02 Laatste update: 23:07

FC Barcelona heeft goede zaken gedaan in het Spaanse bekertoernooi. De Catalanen wonnen donderdagavond de eerste halve finale van de Copa del Rey op bezoek bij Real Madrid met 0-1.

Real Madrid was in het Estadio Santiago Bernabéu heer en meester in de openingsfase. Karim Benzema dacht De Koninklijke na een kwartier spelen op voorsprong te schieten, maar hij deed dit uit buitenspelpositie. De treffer werd hierdoor uiteindelijk terecht afgekeurd.

Ondanks het overwicht van de thuisploeg, kwam Barça op voorsprong in Madrid. Franck Kessié stuitte in eerste instantie op Thibaut Courtois, waarna Eder Militão de bal uiterst ongelukkig in eigen doel werkte. De scheidsrechter floot af vanwege buitenspel, maar werd gecorrigeerd door de VAR.

De thuisploeg had ook in de tweede helft het betere van het spel. De grootste kans was echter voor de bezoekers. Kessié dacht de 0-2 binnen te schuiven, maar ploeggenoot Ansu Fati blokte de inzet voor de lijn. Real bleef in de slotfase zoeken naar een opening, maar slaagde hier niet in. De ploeg van Carlo Ancelotti kwam in 97 minuten tijd tot geen enkel schot op doel. Barcelona verdedigt hierdoor op 5 april een 0-1 voorsprong in de return in Camp Nou.