Nieuws

Liverpool wacht 'enorme opgave' na 'horrorscenario' tegen Real: 'Was domme comedy'

Liverpool wacht 'enorme opgave' na 'horrorscenario' tegen Real: 'Was domme comedy'

22-02-2023 10:37

Liverpool verloor dinsdagavond met liefst 2-5 van Real Madrid. De Engelse media is vernietigend voor het elftal van Cody Gakpo en Virgil van Dijk na de blamage op Anfield. VoetbalNieuws geeft je een overzicht van wat er geschreven wordt. 

Het elftal van manager Jürgen Klopp kwam in eerste instantie nog op een 2-0 voorsprong, maar die werd binnen een kort tijdsbestek volledig weggegeven door een dubbelslag van Vinicius Junior. Vooral het tweede doelpunt viel op. Doelman Alisson Becker ging gruwelijk in de fout door een lakse inspeelpass, die vervolgens door de Braziliaanse aanvaller werd geblokt. The Sun zag dat dat het kantelpunt in de wedstrijd was en kopt dan ook 'Alisson Blunderland'. De krant spreekt van een 'vernedering' en een 'horrorscenario'.

'Absolute vernietiging'

The Liverpool Echo sluit zich daarbij aan. 'Het is misschien wel de meest vernederende avond in de lange, illustere Europese geschiedenis van Liverpool', klinkt het. Ook The Guardian spreekt van 'een absolute vernietiging'. 'Real Madrid stond tegenover tegenstanders die zichzelf leken te verliezen, in een wedstrijd die voor Jürgen Klopp een gevoel van het einde met zich meebracht. Liverpool viel soms gewoon uit elkaar. De verdediging was haveloos en onwaardig. Keer op keer werden de zwakke punten uitgehouwen en werd er op dezelfde blauwe plekken gestompt.'

'De heropleving van Liverpool is gebouwd op zand', voegt Sky Sports eraan toe. The Reds wonnen van Everton en Newcastle United en leken het weer een beetje op de rit te hebben, maar niets blijkt minder waar volgens het medium. The Athletic is verbaasd dat er bij een sport waar zoveel over nagedacht wordt toch sprake kan zijn van 'pure domme comedy'.

'Enorme opgave'

De BBC concludeert dat Gakpo en Van Dijk en co. voor een 'enorme opgave' staan om hun Champions League-droom in leven te houden. 'Liverpool heeft wel eerder een geweldige comeback weten te bewerkstelligen, maar het zou buitengewoon zijn als ze dit nog weten om te keren in Bernabeu', klinkt het.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!