Nieuws

Ervaringsdeskundige over Ihattaren: 'Nu geen fase waarin hij geholpen kan worden'

Ervaringsdeskundige over Ihattaren: 'Nu geen fase waarin hij geholpen kan worden'

15-02-2023 07:47

Glenn Helder begrijpt maar al te goed wat Mohammed Ihattaren momenteel doormaakt. De voormalig profvoetballer denkt echter wel dat de 21-jarige spelmaker zichzelf momenteel niet kan helpen.

Het verhaal van Ihattaren is bekend. Het ooit zo grote talent is afgegleden van het topvoetbal en komt de laatste maanden geregeld slecht in het nieuws. Afgelopen week was het weer raak: de voormalig speler van Ajax en PSV werd gearresteerd wegens een verdenking van mishandeling. Momenteel staat Ihattaren weer op vrije voeten.

"Hij zit niet in de fase dat hij geholpen kan worden", begint Helder in gesprek met de NOS. De 54-jarige ex-speler van onder meer Arsenal en Vitesse is ervaringsdeskundige. "Het is alsof je van iemand die in een dictee tien keer dezelfde spelfout maakt, verwacht dat hij die de elfde keer niet meer maakt. Als je het niet kan, verander je het niet."

Helder is ervan overtuigd dat Ihattaren zichzelf graag wil veranderen, maar dat het nu simpelweg niet kan. "Van der Vaart, Vanenburg, Sneijder, de broer van Nouri, hij kreeg de jackpot aan persoonlijke begeleiding. Hij verkloot het niet zomaar, de jongen wil veranderen, anders zou hij ook geen hulp vragen. Maar hij houdt het niet vol."

De in Utrecht geboren voetballer verloor zijn vader in de tijd dat hij bij PSV doorbrak, dat is iets waarvan Helder denkt dat het meespeelt in de situatie. "Ik zou zeggen: luister, je vader is trots op jou. Hij is er niet meer, maar hij is er altijd. Hij ziet jou en weet dat er maar weinigen gezegend zijn met zo'n gouden linkerbeen als jij. Haal kracht uit zijn trots", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!