Nieuws

Heitinga verwacht geen verrassingen bij Union: Weten hoe ze willen spelen

Heitinga verwacht geen verrassingen bij Union: "Weten hoe ze willen spelen"

13-02-2023 08:29

John Heitinga sluit niet helemaal uit te gaan rouleren met zijn opstelling voor het thuisduel met Union Berlin in de tussenronde van de Europa League. De Ajax-trainer toont zich onder de indruk van de huidige nummer twee van de Bundesliga, die volgens hem gelijkenissen vertoont met RKC Waalwijk.

Brobbey maakten als invallers een uitstekende indruk en ook Edson Álvarez speelde sterk nadat hij doorschoof naar het middenveld. De oefenmeester wordt op de persconferentie na afloop gevraagd te gaan rouleren met zijn opstelling. "Ik kijk zeker naar de fitheid van de spelers", antwoordt Heitinga.

"We zullen gaan kijken welk elftal het best tot zijn recht komt om te gaan spelen tegen een goede ploeg. Ze staan niet voor niets tweede in de Bundesliga. Het is een beetje een vergelijkbaar systeem als RKC. Gisteren (zaterdag, red.) winnen ze van Leipzig (1-2 zege, red.).

De Duitsers hebben weinig verrassingen voor Ajax, denkt Heitinga. "We weten hoe ze willen spelen. Daarin gaan wij kijken hoe wij denken op ons best zijn. We spelen thuis en willen het op onze manier doen. Het is een mooie kans voor ons om de fase waarin wij zitten - het tanken van zelfvertrouwen - een goed vervolg te geven."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!