Reactie

Berghuis ziet tegenstand in Eredivisie sterker worden: 'Wordt weleens onderschat'

Berghuis ziet tegenstand in Eredivisie sterker worden: 'Wordt weleens onderschat'

12-02-2023 22:14
2

Steven Berghuis erkent dat de tegenstand in de vaderlandse Eredivisie steeds sterker wordt. Ajax had het in de eigen Johan Cruijff Arena zondagmiddag zeer lastig met RKC Waalwijk, want het keek bijna een uur tegen een 0-1 achterstand aan. Uiteindelijk werd er toch met 3-1 gewonnen, maar de Ajacied vindt dat de kwaliteit van sommige clubs wel eens wordt onderschat.

"Je hebt ook met een tegenstander te maken. Als je zo wilt spelen als wij, dan is de lijn dun en moet het ook perfect zijn. Dat was het vandaag niet en dan krijg je het ook tegen RKC lastig", aldus de middenvelder na afloop voor de camera's van ESPN. Hij stipt een goede ontwikkeling van de tegenstand aan. "In Nederland weten ze allemaal hoe ze moeten spelen, dat is echt zo. Die teams zijn slim, de trainers zijn slim en er worden plannetjes bedacht. Ze schieten ook niet zomaar de bal weg, maar blijven rustig als je ze onder druk zet. Ik denk dat dat in Nederland weleens wordt onderschat."

Buitenlandse teams doen dat volgens Berghuis vaak anders. "Die schieten hem iets sneller lang als je al enigszins druk zet. Hier blijven ze toch rustig spelen. Soms kun je ervan profiteren, maar meestal hebben ze het goed voor elkaar."

Komende donderdag kan Berghuis weer een buitenlandse tegenstander verwachten, als om 18.45 Union Berlin op bezoek komt in de tussenronde van de Europa League. "Ook een goede ploeg. Daar gaan we ons nu op richten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!