Nieuws

Kudus blij met Berghuis en 'nieuwe rol' bij Ajax: 'Dat is moeilijk te verdedigen'

Kudus blij met Berghuis en 'nieuwe rol' bij Ajax: 'Dat is moeilijk te verdedigen'

12-02-2023 10:30 Laatste update: 10:44

Mohammed Kudus en Steven Berghuis kunnen het goed met elkaar vinden op het veld bij Ajax. Beide spelers komen volgens eerstgenoemde in hun kracht doordat ze van positie kunnen wisselen.

"Het belangrijkste is dat ik met mijn kwaliteiten kan spelen zoals ik wil, zonder dat ik daarin word beperkt", steekt Kudus van wal over zijn 'nieuwe rol' tegenover het Algemeen Dagblad. "Dat vertrouwen krijg ik van de coach. Ik voel de vrijheid. Soms sta ik weer op rechts, soms weer in het midden. Steven en ik begrijpen elkaar goed en de positiewisselingen maken ons onvoorspelbaar. Dat is moeilijk te verdedigen."

Toch speelt Kudus het liefst als aanvallende middenvelder. "Ik ben veelzijdig en kan op verschillende posities spelen, maar op het middenveld voel ik me het best. Daar ben ik gevaarlijker, omdat ik vaker in de buurt van het doel aan de bal kom. Maar ik zal op elke plek mijn best doen om het team te helpen, zoals ik dat als spits ook deed. Winnen is het ultieme doel", aldus de Ghanees. "We moeten nu alleen niet gemakzuchtig worden. Dit zijn pas drie wedstrijden. We moeten blijven pushen, want we zijn nog op drie fronten actief en dit seizoen heeft ons nog veel te bieden."

Ajax neemt het zondag om 16.45 uur in eigen huis op tegen RKC Waalwijk. Kudus wordt dan wederom in de basis verwacht.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!