Nieuws

Positief nieuws voor PSV: 'Ik heb signalen dat Simons nog een seizoen wil blijven'

Positief nieuws voor PSV: 'Ik heb signalen dat Simons nog een seizoen wil blijven'

07-02-2023 11:47
2

De kans is groot dat Xavi Simons ook volgend seizoen te bewonderen is in het Philips Stadion. Volgens Rik Elfrink, clubwatcher voor het Eindhovens Dagblad, heeft de talentvolle balvirtuoos een 'duidelijk pad' voor zichzelf uitgestippeld.

Simons maakte deze zomer de overstap van Paris Saint-Germain naar PSV. Hij blonk tijdens zijn eerste maanden in Eindhoven uit en dit leverde de middenvelder een plek in de WK-selectie van Louis van Gaal op. "Ik denk dat hij nog een seizoen blijft", steekt Elfrink van wal in de Peesjevee-podcast. "Die jongen heeft een plan, ik geloof niet dat hij na een jaar vertrekt."

"Ik zal wel voor positivo worden versleten, maar ik heb signalen dat hij nog een seizoen wil blijven", vervolgt de clubwatcher van PSV. Volgens een clausule in het contract kan PSG Simons middels een clausule voor 12,5 miljoen euro terughalen, mits de speler daarvoor openstaat. Elfrink laat weten dat PSV hard bezig is om de clausule uit het contract te halen. "Dan is de kans aanwezig dat daar iets anders in komt te staan. Maar Simons ziet het zelf helemaal niet zo zitten, om terug te keren."

De clubwatcher van PSV laat weten dat het echter niet gemakkelijk is om de clausule uit het contract te verwijderen. "Daar zullen miljoenen aan te pas moeten komen. PSG kan hem daarnaast verleiden met 25 miljoen euro. Alleen denk ik zelf dat hij dat niet wil."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!