Nieuws

Lukkien complimenteus: 'Tandje erbij gedaan, dan zie je dat we kunnen voetballen'

Lukkien complimenteus: 'Tandje erbij gedaan, dan zie je dat we kunnen voetballen'

05-02-2023 07:39

FC Emmen kwam zaterdagavond van een 0-2 achterstand terug naar een 2-2 gelijkspel tegen Vitesse. Trainer Dick Lukkien baalde van het begin van de wedstrijd, maar gaf zijn team na afloop vooral complimenten.

Een ruim half uur ging de wedstrijd gelijk op en kregen beide ploegen kansen op de openingstreffer. Het was echter Vitesse dat binnen vijf minuten tweemaal toesloeg en de wedstrijd naar zich toe trok. Vlak voor rust scoorde Emmen de aansluitingstreffer, al zag Lukkien dat daar wel wat geluk bij zat. "Gelukkig maakten we voor rust nog die aansluitingstreffer, die viel natuurlijk uit het niets", vertelt Lukkien na afloop op de persconferentie. "Na rust hebben we het wat simpeler gemaakt. We hebben duidelijke afspraken gemaakt in het verdedigen en waren aan de bal zuiniger. Dan krijg je, met behulp van het geweldige stadion, controle over de wedstrijd."

In de slotfase kreeg Emmen loon na werk en kwam de gelijkmaker op het scorebord. "Ik heb ze echt complimenten voor de vechtlust gegeven", vertelt Lukkien. "We waren zwaar gehavend in de voorhoede. Het is behelpen, het werkt allemaal even niet mee. Dan is het heel verleidelijk om als ploeg excuses te zoeken in de pauze, maar dat hebben ze niet gedaan, daar heb ik ze voor gecomplimenteerd. We hebben een tandje erbij gedaan en dan zie je dat we gewoon heel aardig kunnen voetballen. Die 2-2 was niet meer dan verdiend, denk ik."