Interview

Pasveer: Als je één keer over een bal duikt, ben je een kutkeeper

Pasveer: "Als je één keer over een bal duikt, ben je een kutkeeper"

26-12-2021 14:24 Laatste update: 15:01

Remko Pasveer is uitgegroeid tot onbetwiste nummer één onder de lat bij Ajax. De 38-jarige sluitpost werd in zijn carrière veelvuldig bekritiseerd en reflecteert op zijn bewogen eerste half jaar in Amsterdam.  

In een interview met het Algemeen Dagblad bespreekt de doelman zijn transfer naar Ajax. "Dit was het perfecte moment, op welke positie ik ook zou komen. Ik vond het mooi om me hier te meten, ook omdat ik dacht dat de stijl van Ajax me wel zou liggen." Dat de goalie door de blessure van Maarten Stekelenburg al snel een kans kreeg, voelt dubbel. "De manier waarop vind ik echt sneu. Dat gun ik niemand. Daardoor ontstond een plek voor mij, ook omdat Andre (Onana, red.) nog geschorst was." 

Toen Pasveer op bezoek bij Sporting Portugal (1-5 zege) in de Champions League in de fout ging, daalde er een stortvloed aan kritiek op de doelman neer. "Als je één keer over een bal duikt, ben je een kutkeeper. In die cultuur zitten we. Ik stoor me wel aan dat zwart-witte." De doelman sluit af met een haast Cruijffiaanse wijsheid. "Je moet onverstoorbaar zijn als keeper. Een keeper heeft nul tijd voor alibi's. Elke bal moet goed zijn." 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!