Nieuws

Cocu dolblij met Van Ginkel: 'Keihard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen'

Cocu dolblij met Van Ginkel: 'Keihard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen'

3 februari - 17:08

Volgens Phillip Cocu hebben alle partijen veel moeite gedaan om de transfer van Marco van Ginkel naar Vitesse voor elkaar te krijgen. Daarnaast is de trainer van de Gelderlanders blij met het vertoonde spel van zijn ploeg op bezoek bij sc Heerenveen.

Op bezoek bij de Friezen wist Vitesse (de huidige nummer dertien van de ranglijst) vorige week voor een kleine verrassing te zorgen door met 1-3 te winnen. "Een overwinning, daar doen we het voor. We hebben goed voetbal en de juiste teamenergie gekoppeld aan een mooi resultaat", vertelt Cocu op de clubsite.

De coach denkt dat het voor de spelers van Vitesse loon naar werken was. "We hebben onszelf beloond. Iets wat we eerder hebben nagelaten, terwijl we dat wel verdienden." Op Deadline Day keerde Van Ginkel terug. "Daar ben ik heel blij mee. Het is opnieuw een oud-Vitessenaar met veel kwaliteiten en ervaring", doelt Cocu op de eveneens teruggekeerde Davy Pröpper.

"Binnen de club hebben we met z'n allen keihard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. We moeten Marco zelf ook dankbaar zijn dat het mogelijk is gebleken, net als PSV. Ze hebben zich zeer coulant opgesteld", aldus de voormalig trainer van PSV die naast Pröpper en Van Ginkel ook oud-PSV'er Nicolas Isimat-Mirin terughaalde naar Nederland.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie