Nieuws

Vertrokken Gorter haalt uit naar Schreuder: 'Hij wist niet wat hij ging doen'

Vertrokken Gorter haalt uit naar Schreuder: 'Hij wist niet wat hij ging doen'

31-01-2023 21:53

Jay Gorter rondde op Deadline Day zijn huurtransfer naar het Schotse Aberdeen af en verlengde tegelijkertijd zijn contract bij Ajax. De jonge doelman wist na zijn optreden tegen PSV én een gesprek met Alfred Schreuder al snel dat zijn toekomst niet in Amsterdam zou liggen.

Gorter mocht het in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen laten zien tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Hij leek dus de concurrentiestrijd te hebben gewonnen van de ervaren sluitposten Maarten Stekelenburg en Remko Pasveer.De Amsterdammer (22) overtuigde echter allerminst, ging twee keer in de fout en moest in totaal vijf keer de bal uit het net halen: 3-5. 

Toch bleef het bij het enkele optreden en dat steekt bij Gorter. "Ik heb meteen een gesprek gehad met de trainer", zegt de goalie bij ESPN. "Hij heeft aangegeven dat hij niet wist wat hij ging doen. Vervolgens hoorde ik een dag van tevoren dat hij me op de bank zette. Als speler was ik het daar niet mee eens."

Gorter is wel schuldbewust over zijn optreden tegen PSV en steekt de hand in eigen boezem. "Natuurlijk kon ik niet terugkijken op een geweldige prestatie. Ik had het in ieder geval veel beter gedaan om te kunnen blijven staan. Ik heb geen kansen gehad. Na die wedstrijd was voor mij al duidelijk dat ik ergens anders speelminuten wilde maken. Als je na één wedstrijd geslachtofferd wordt, is het vrij duidelijk dat je ergens anders je speelminuten moet gaan zoeken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!