Nieuws

Geëmotioneerde Berghuis haalt uit na Klassieker: 'Heel domme mensen gehoord'

Geëmotioneerde Berghuis haalt uit na Klassieker: 'Heel domme mensen gehoord'

22-01-2023 17:26 Laatste update: 23-01-2023 10:43

Steven Berghuis heeft na de veelbesproken Klassieker tussen Feyenoord en Ajax ongenadig hard uitgehaald naar de 'domme mensen' die de voorbije weken aan het woord kwamen richting de kraker. De middenvelder benadrukt dat een aantal acties veel impact hebben gehad op hem en zijn familie.

Berghuis besefte dat De Klassieker ook grotendeels om hem draaide. "De media heeft het lekker aangewakkerd in allerlei berichtgeving. Ik heb hele verstandige mensen aan het woord gehoord. Onze trainer (Alfred Schreuder, red.) en de trainer van Feyenoord (Arne Slot, red.). Ik heb ook hele domme mensen aan het woord gehoord. René van der Gijp bijvoorbeeld, dan begin ik met de domste eigenlijk. Ook het Algemeen Dagblad, waar hele verstandige mensen met kinderen en een gezin werken, die het verstandig vinden om een foto van mij, schreeuwend, op de cover te plaatsen. Zou dat helpen denk je? Deze week heeft wel impact gehad op mij en mijn familie. De media moet nadenken voordat ze wat zeggen."

In De Kuip had Berghuis weinig last van de sentimenten. "Als je vandaag in het stadion ziet: prima. Fluiten of een paar spreekkoren is oké, maar mensen worden zo opgehitst door de media. Dat heeft veel impact. Verder was het prima. Ze zijn teleurgesteld dat ik weg ben gegaan. Dat mag ook. De rivaliteit is goed. Hoeveel mensen keken uit naar deze wedstrijd, ook door de stap die ik heb gezet."

"Maar er komen zoveel domme mensen aan het woord en het gaat maar door", vervolgt Berghuis. "Ik heb zoveel dingen doorgestuurd gekregen. Niet alleen ik, ook mijn ouders en mijn enige oma. Die stuurt me vanochtend dat ze bezorgd is. Door social media wordt dat gecreëerd.  Ook een RTL, met Jinek, dat een tweet de wereld in stuurt dat De Klassieker er een wordt van leven en dood. Waarom moet je die bewoording gebruiken? Er komt veel op je af in zo’n week. Tuurlijk moet ik hiernaartoe en moet ik spelen. Het zou een hele andere wereld zijn als ik hier niet naar toe zou kunnen om te spelen. Er staan hele nare dingen op social media. Die moet je ook niet lezen. Daar moet misschien wel wat aan gedaan worden."

Nadat Berghuis het veld betrad, viel er een last van hem af. "Als ik op het veld sta, dan geniet ik. Ik vond het een mooie wedstrijd. Een beetje rivaliteit en een beetje vijandig naar mij. Dat is mooi en zoals het hoort, maar sommige dingen gaan wel echt ver. Dat wordt aangezwengeld door verkeerde mensen die aan het woord komen, helaas. Mensen moeten wel weten wat het met mij en mijn familie doet. Denk na, voordat je wat zegt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!