Nieuws

Bassey trots op transfer: 'Iedereen kent Ajax, een van grootste clubs ter wereld'

Bassey trots op transfer: 'Iedereen kent Ajax, een van grootste clubs ter wereld'

18-01-2023 14:25
2

Calvin Bassey is nog altijd maar al te trots op zijn transfer van Rangers FC naar Ajax. Tegenover FootballerFits laat de verdediger weten dat er met spelen in Champions League een droom voor hem uitkwam.

"Iedereen kent Ajax. Het is de beste school om te leren en beter te worden in voetbal, dus het is gewoon goed om hier te zijn", aldus Bassey. "Weg zijn van de familie kan soms moeilijk zijn, maar we hebben allemaal een missie en dat is het beste voor mijn carrière. Ik ben naar een van de grootste clubs ter wereld gekomen."

Bassey genoot dit seizoen van het spelen in de Champions League met Ajax. "Soms moet ik mezelf even in de arm knijpen. Ik kon het niet geloven', aldus de verdediger. 'We speelden ook tegen mijn oude team. Dat was een beetje raar, maar het leek wel alsof het zo moest zijn."

"Je kunt het niet onder woorden brengen hoe dat voelt", vervolgt Bassey. "Om het te horen, is echt een droom die uitkomt. Elk kind wil in de Champions League spelen. Toen ik eenmaal in de Champions League speelde, voelde dat onwerkelijk. Ik herinner me nog een video die viraal ging. Ik glimlachte toen ik in de Champions League speelde. Ik had zoiets van: wow! Het is een droom die uitkwam."

"Het laat zien hoe ver je kunt komen met hard werken, toewijding en focus. Ik ben van plan dezelfde discipline, hetzelfde verlangen en dezelfde focus te behouden die ik had, zodat ik mezelf kan blijven pushen", sluit Bassey af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!