Nieuws

Vormer op handen gedragen bij nieuwe club: 'Ik ben eindelijk weer voetballer'

Vormer op handen gedragen bij nieuwe club: 'Ik ben eindelijk weer voetballer'

12-01-2023 09:27

Ruud Vormer heeft de voetballer in zichzelf weer teruggevonden bij Zulte Waregem en kan zijn geluk niet op. De Nederlander raakte na jarenlange trouwe dienst op de achtergrond bij Club Brugge, verruilde de topclub voor de degradatiekandidaat en is na twee wedstrijden al publieksfavoriet.

Vormer won zijn eerste twee wedstrijden met Zulte Waregem en wist ook al te scoren. In de competitie werd KV Mechelen verslagen en in de kwartfinale van de beker was de nieuwe ploeg van Vormer ook te sterk voor Sint-Truiden. Vormer reageerde na het bekerduel op zijn 'nieuwe' begin. "Die strafschop was voor de fans een mooi moment. Ik ben blij dat ik mijn verantwoordelijkheid kon nemen en dat hij lekker tegen het net vloog. Ik ben weer voetballer. Eindelijk", laat de middenvelder weten.

Trainer Mbaya Leye is van mening dat de komst van Vormer een schot in de roos is gebleken. "Het is ongelofelijk hoe nederig Ruud onze club binnengewandeld is", zegt de oefenmeester tegenover Sporza. "Hij zal nog een vitale rol gaan spelen in de tweede seizoenshelft. Dat heeft hij nu al bewezen. Moet ik een voorbeeld geven? Hij gaf een kansrijke vrije trap aan een ander, die hij zelf mocht nemen. Welke tweevoudig winnaar van de Gouden Schoen doet zoiets?"

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!