Nieuws

Blind kijkt uit naar Bayern-periode: 'Alles ging heel snel, maar ken mijn positie'

Blind kijkt uit naar Bayern-periode: 'Alles ging heel snel, maar ken mijn positie'

07-01-2023 11:55 Laatste update: 11:59

Daley Blind heeft zich op een persmoment uitgesproken over zijn overstap naar Bayern München. De Nederlander geeft aan dat hij zo veel mogelijk wil spelen, maar zijn plek in de selectie kent.

Blind vertrok afgelopen maand transfervrij bij Ajax. Na een periode waarin het niet boterde tussen beide werd het contract verscheurd en mocht de verdediger op zoek naar een nieuwe club. Uit het niets was daar ineens Bayern. "Alles ging heel snel. Ik heb een aantal keer met Matthijs gesproken en dat beviel goed. Ik denk ook niet dat er een taalbarrière zal optreden. Ik ben namelijk reeds begonnen met Duits leren."

De verwachtingen van Blind zijn vrij hoog. "Ik wil het team helpen om trofeeën te winnen en mijn ervaring te delen. Natuurlijk wil ik zo veel mogelijk spelen, maar ik ken mijn positie en dan zullen we in de zomer kijken wat er gaat gebeuren." Blind geeft aan niet gesproken te hebben met Louis van Gaal of Erik ten Hag over zijn transfer naar Beieren. Beide waren jarenlang werkzaam in München. "Ik heb niet met ze gesproken omdat het zo snel ging. Ze hebben me naderhand een berichtje gestuurd om me te feliciteren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!