Nieuws

'Eerlijk gezegd had ik toen niet verwacht dat Noppert zulke stappen zou maken'

'Eerlijk gezegd had ik toen niet verwacht dat Noppert zulke stappen zou maken'

5 januari - 08:41
1

Sam Beukema is onder de indruk van de ontwikkeling van oud-teamgenoot Andries Noppert. De twee speelden in het verleden samen bij Go Ahead Eagles.

"Eerlijk gezegd had ik toen niet verwacht dat Andries zulke stappen zou maken", aldus Beukema tegenover het Noordhollands Dagblad. "Heel bijzonder. Echt gaaf voor hem." Beukema hoopt zelf ooit ook het shirt van het Nederlands elftal te dragen en een toptransfer te maken. "Daar droom je sowieso altijd van. Ik tenminste wel. Al van kleins af aan. Mooie competities, Oranje ook. Ooit."

Toch realiseert Beukema zich dat hij bij AZ op de goede plek zit. "Ik zag op het WK jongens met wie ik gespeeld heb, zoals Zakaria Aboukhlal en Kamal Sowah. En Martins Indi en Clasie waren misschien ook wel naar het WK gegaan als ze fit waren. Dus ik ben hier bij AZ wel dichter bij het hoogste dan destijds bij Go Ahead. Ik hoop dat dat voor mij ook ooit gaat komen", aldus de centrale verdediger.

Volgende week zaterdag neemt Beukema het met AZ op tegen het sc Heerenveen van Noppert. Het duel wordt afgewerkt in het Abe Lenstra Stadion.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie