Transfernieuws

'Komst Rulli heeft gevolgen: Gorter vertrekt mogelijk op huurbasis bij Ajax'

'Komst Rulli heeft gevolgen: Gorter vertrekt mogelijk op huurbasis bij Ajax'

5 januari - 07:30
2

Doelman Jay Gorter aast op een tijdelijk vertrek bij Ajax. Dat meldt Voetbal International

Het feit dat Gorter op zoek wil naar een andere club heeft alles te maken met de hoogstwaarschijnlijke komst van Gerónimo Rulli. 'Met de komst van Rulli hoopt Ajax de keeperspositie voor de komende jaren in te vullen. Remko Pasveer (39) en Maarten Stekelenburg (40) hebben een aflopend contract bij Ajax, terwijl Jay Gorter (22) de rest van het seizoen op huurbasis elders ervaring hoopt op te doen', schrijft VI

Door de komst van Rulli zou Gorter vierde keus worden bij de Amsterdammers, waardoor een huurtransfer voor beide partijen de beste optie lijkt. De 22-jarige doelman kwam in 2021 voor één miljoen over van Go Ahead Eagles na een goed jaar in de Keuken Kampioen Divisie.

Bij Ajax hoopte de keeper uit te groeien tot eerste doelman en dat leek begin dit seizoen te gebeuren toen trainer Alfred Schreuder hem in de basis zette in de Johan Cruijff Schaal-finale tegen PSV. Daar ging Gorter tweemaal in de fout, waardoor Remko Pasveer in de eerste seizoenshelft zijn plek onder de lat terugkreeg. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie