Nieuws

Slot over titelkansen: Iedereen wil natuurlijk graag dat ik Feyenoord roep

Slot over titelkansen: "Iedereen wil natuurlijk graag dat ik Feyenoord roep"

01-01-2023 14:58

Arne Slot durft zich niet aan een voorspelling te wagen wie er aan het eind van het Eredivisie-seizoen met de schaal in de hand staat. De Feyenoord-trainer denkt dat meerdere ploegen kansrijk zijn voor het winnen van de competitie. De titel eindigt alleen in Rotterdam-Zuid als de Stadionclub een 'ongelofelijk goed' seizoen draait, denkt Slot.

Met Feyenoord staat de Bergentheimer na veertien wedstrijden bovenaan de Eredivisie met een voorsprong van drie punten op de naaste achtervolgers PSV en Ajax. "Het zit op dit moment dicht bij elkaar met drie ploegen", vertelt Slot in een video-item van Voetbal International. "Daaronder zitten ook weer twee ploegen (FC Twente en AZ, red.) die dicht bij ons zitten. Het team dat kampioen wordt heeft in ieder geval ongelofelijk veel punten nodig om dat voor elkaar te krijgen."

Bewust trapt Slot op de rem. "Iedereen zou natuurlijk graag willen dat ik Feyenoord roep, maar de realiteit is dat dat vijf jaar geleden ook gelukt is met niet de hoogste begroting van Nederland, maar wel met een heel ervaren team. Ik denk dat wij bijna zouden zeggen opnieuw te zijn begonnen, alhoewel ik er wel voor het tweede jaar zit."

De kwakkelende rivaal uit Amsterdam en de wisselvallige Eindhovenaren zomaar afschrijven, doet Slot dan ook niet. "Ajax en PSV zijn vorig jaar niet voor niets boven ons geëindigd. Wij moeten een ongelofelijk goed seizoen hebben om boven hen te eindigen. Daar gaan we alles aan doen en of het voldoende blijkt, dat weten we over ruim een half jaar."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!