Nieuws

'Wolves komen in zoektocht naar aanvallende versterking uit bij Atlético Madrid'

'Wolves komen in zoektocht naar aanvallende versterking uit bij Atlético Madrid'

25-12-2022 19:23

Matheus Cunha maakt het seizoen af bij Wolverhampton. De Braziliaanse aanvaller wordt door Atlético Madrid voor het komende halfjaar verhuurd. Er is ook een optie tot koop opgenomen, zo meldt Sky Sports.

De 23-jarige Cunha belandde bij de Madrilenen op een zijspoor en moest het onder Diego Simeone vooral doen met invalbeurten. Bij de Wolves lijkt hij meer kans te hebben op een mogelijke basisplaats. De ploeg van trainer Julen Lopetegui staat met tien punten op de laatste plaats in de Premier League. Cunha gaat de offensieve concurrentie aan met Sasa Kalajdzic, Raul Jiménez en Diego Costa.

In 2021 vertrok hij voor dertig miljoen euro van Hertha BSC naar Atlético. Zijn potentiële marktwaarde ligt momenteel rond de veertig à vijftig miljoen. Mochten de Wolves doen besluiten hem langer te willen contracten, dan moeten ze dus diep in de buidel tasten. Cunha geldt al jaren als een groot Braziliaans talent. Hij komt uit de jeugd van Coritiba en maakte op 17-jarige leeftijd al de overstap naar FC Sion in Zwitserland. RB Leipzig haalde hem vervolgens naar de Bundesliga.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!