Alexander-Arnold zorgt voor hoogtepunt bij zege Liverpool op Newcastle

16-12-2021 22:57 Laatste update: 23:03

Liverpool heeft in eigen huis van laagvlieger Newcastle United met 3-1 gewonnen. The Reds kwamen op achterstand tegen de nummer negentien van de Premier League, maar wisten de wedstrijd om te buigen naar een overwinning.

De wedstrijd was nog geen zeven minuten oud en Liverpool keek al tegen een achterstand aan. Jonjo Shelvey - oud-speler van Liverpool - schoot The Magpies met een bekeken schot vanaf een meter of 25 op voorsprong. Niet veel later trok Diogo Jota de stand gelijk op Anfield door in twee instanties raak te schieten en daar ging een opmerkelijk moment aan vooraf.

Twee spelers van Newcastle botsten tegen elkaar toen Liverpool een corner nam. Isaac Hayden bleef op de grond liggen met een hoofdblessure. Arbiter Mike Dean besloot niet te fluiten, waarop de thuisploeg doorvoetbalde en Jota ongedekt de gelijkmaker aan kon tekenen. Ondanks hevige protesten van de uitploeg werd de treffer 'gewoon' goedgekeurd.

Vrijwel meteen daarna zorgde Mohamed Salah alweer voor de voorsprong voor de gastheren. Sadio Mané stuitte nog op doelman Martin Dubravka, waarna de rebound een prooi werd voor de Egyptenaar. Met een snoeiharde knal zorgde de buitenspeler ervoor dat hij voor de vijftiende opeenvolgende wedstrijd een doelpunt of assist maakte. Daarmee evenaarde hij het record van Jamie Vardy.

In de tweede helft creëerde Liverpool nog de nodige kansen, maar bleek Dubravka keer op keer een sta-in-de-weg. Het absolute hoogtepunt van de wedstrijd bleef bewaard tot het laatste moment. Trent Alexander-Arnold zorgde met een magistrale poeier van afstand voor de 3-1 eindstand.

Met de overwinning profiteren The Reds optimaal van het puntverlies van Chelsea. De ploeg van Jürgen Klopp staat tweede in de Premier League en kijkt tegen een achterstand aan van één punt op Manchester City.