Nieuws

Schreuder, Slot en Steijn loven Ten Cate: 'Dat cynisme werkt nu niet meer'

Schreuder, Slot en Steijn loven Ten Cate: 'Dat cynisme werkt nu niet meer'

22-12-2022 07:38

Arne Slot, Alfred Schreuder en Maurice Steijn speelden alle drie ooit onder Henk ten Cate bij NAC Breda. Het drietal heeft mooie woorden over voor de strenge trainer die twintig jaar geleden de leiding had.

Inmiddels zijn de drie oud-spelers allemaal hoofdtrainer in de Eredivisie. Voetbal International besloot het drietal en Ten Cate weer eens samen te brengen. "De trainer onder wie ik het beste voetbal heb gespeeld", stelt Slot.  "Hij was veeleisend, maar Alfred was ook veeleisend, dus ik heb nog nooit zo veel gelopen als in dat seizoen. Ik was vaak middenman in het positiespel, maar tussendoor moesten we van die loopjes maken. Maar je voelde je fitter worden en als een goede speler fitter wórdt, gaat je niveau omhoog."

Steijn stelt de mildste niet te zijn bij Sparta en heeft veel meegenomen van de trainingswijze van Ten Cate. "Ik heb veel meegenomen van Henk in de manier waarop ik nu werk. Ik ben ook veeleisend en ik spaar mijn beste spelers ook niet. Vrij hard, maar wel fair. Spelers moeten weten wat jij wilt als trainer." "Maar het verschil is dat Henk heel cynisch kon zijn en ik heb niet de indruk dat dit nog werkt bij de huidige generatie voetballers", voegt Slot toe.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!