Nieuws

Fraser betuigt spijt: 'Dan zit het hem daar in, zij zijn goed voor mij geweest'

Fraser betuigt spijt: 'Dan zit het hem daar in, zij zijn goed voor mij geweest'

16-12-2022 19:14
1

Henk Fraser heeft spijt van zijn daden bij FC Utrecht. De trainer greep Amin Younes op de training bij de keel en besloot daarna zelf op te stappen.

Fraser vertelt in gesprek met de NOS dat hij zich had voorgenomen niet veel te zeggen over het voorval, maar merkte dat er mensen rondom de club onheus werden bejegend. "Jordy Zuidam heeft zich puur professioneel gedragen, hij kon niet anders. Kees Jansma is voor mij altijd top geweest. Van Seumeren was ook fantastisch voor mij. Als je het hebt over spijt, dan zit het hem daar in. Zij zijn goed voor mij geweest en worden nu benoemd in verschillende programma's."

Fraser geeft aan dat het handgemeen ontstond na een reactie van Younes op de training. "Ik vond zijn reactie gewoon heel respectloos. Dat was in mijn ogen gezagsondermijnend." Eerder werd al duidelijk dat Fraser aanvaller Younes bij de keel had gegrepen. De trainer geeft aan dat hij zich tevens al eerder had gestoord aan de Duitser. "De groep heeft twee weken keihard gewerkt, dat was voor mij echt indrukwekkend. Eén persoon verstoorde dat proces." Fraser ziet in dat hij te ver is gegaan met zijn actie en dat hij 'de consequenties van mijn actie moet aanvaarden.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!