Opinie

Messi maakt tongen los bij analisten: 'Mogen blij zijn dat we dit mee mogen maken'

Messi maakt tongen los bij analisten: 'Mogen blij zijn dat we dit mee mogen maken'

13-12-2022 22:09 Laatste update: 22:45

Lionel Messi was dinsdagavond weer eens de grote man aan Argentijnse zijde. Met één goal en een juweel van een assist zorgde de Argentijnse ster er hoogstpersoonlijk voor dat zijn land zich plaatste voor de finale van het WK, ten koste van Kroatië (3-0). De analisten van de NOS waren onder de indruk.

"Hij is de grote verschilmaker bij Argentinië", begint Marco van Basten na afloop van het duel bij NOS Studio WK 22. "En dat op zijn laatste dag. Ik had niet verwacht dat hij dit er nog uit zou kunnen persen omdat hij bij Paris Saint-Germain ook niet altijd het verschil maakt. Hij wil gewoon net als Diego Armando Maradonna zijn. Dat helpt hem tot deze prestaties."

"De vergelijking met Maradonna gaat natuurlijk gelijk door je hoofd", krijgt San Marco bijval van Hugo Borst. De Rotterdammer genoot van de assist bij het derde Argentijnse doelpunt. "Die derde goal.. Het is versnellen, stoppen, versnellen, stoppen. Nog een paar schijnbewegingen. En dat bij zo niet de beste verdediger van het toernooi! (Josko Gvardiol, redt.). Een diepe buiging", besluit Borst.

Ook Van Basten staat nog even stil bij het Messi-moment. "Ik vind een heel mooi moment", begint de analist met stralende ogen, die daarna een mooie vergelijking trekt. "Dit is het moment waarop ik denk: oké, jij hebt het afgedwongen en we moeten er met zijn allen heel blij mee zijn dat we dit mee kunnen maken. Dit soort voetbal maak je niet zo veel mee. Eigenlijk net zoals Federer eenmalig is bij tennis."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!