Nieuws

Mulder analyseert spelmaker in halve finale: 'Hij is de Modric van Marokko'

Mulder analyseert spelmaker in halve finale: 'Hij is de Modric van Marokko'

13-12-2022 20:12 Laatste update: 20:16
1

Youri Mulder steekt de loftrompet voor Azzedine Ounahi, die hoge ogen gooit bij de nationale ploeg van Marokko. De analist kan het niet laten een fraaie vergelijking te trekken met een andere halve finalist op het WK.

Mulder kan zijn geluk niet op bij de NOS. "Voor mij is het de beste speler van het toernooi. Het bewijst maar eens dat je niet een fysiek sterke speler móét zijn om goed te zijn, dat laat deze jongen ook zien. Hij is de Modric van Marokko. Verdedigend is hij goed, maar hij houdt ook het overzicht en heeft een Spaans-achtige balbehandeling. Het is een aantrekkelijke voetballer en dat maakt het elftal ook aantrekkelijk.

De oud-voetballer stelt dat men te veel op één aspect van de Marokkanen focust. "Iedereen heeft het over het verdedigen, maar zij hebben met Boufal, Ziyech en hem ook aantrekkelijke spelers in de selectie. Hij kost drieënhalf miljoen volgens Transfermarkt, dat is toch een koopje?", besluit Mulder.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!