Nieuws

Van der Vaart over 'Messi-bewaker': 'Herkent gevaar en kijkt continu om zich heen'

Van der Vaart over 'Messi-bewaker': 'Herkent gevaar en kijkt continu om zich heen'

09-12-2022 19:51

Rafael van der Vaart hoopt dat Nathan Aké tegen Argentinië eenzelfde prestatie neerzet als hij deed tegen de Verenigde Staten. De NOS-analist vindt dat de verdediger een geruisloze, maar enorme ontwikkeling doormaakt gedurende het WK. Pierre van Hooijdonk en Marco van Basten haken daarnaast in op het belang van beter Nederlands spel.

"Aké heeft zich waanzinnig ontwikkeld", aldus Van der Vaart. De Manchester City-verdediger mag zich vrijdagavond ontfermen over het uitschakelen van Lionel Messi. "De acties die hij tegen de VS liet zien, wil ik vandaag weer. Hij herkent gevaar en kijkt continu om zich heen. Hij heeft ongeveer hetzelfde dat Frenkie de Jong ook heeft. Die scant ook alles. Aké is naast een goede verdediger ook een goede voetballer. Hij is een stille kracht, maar daarmee ondertussen een geweldige speler geworden."

Van Hooijdonk en Van Basten zijn het daarmee eens, maar hopen dat Nederland wel wat beter spel laat zien dan het deed in de voorgaande wedstrijden. "Je gaat nu tegen betere teams spelen, dus dan moet je ook wat meer gaan brengen. Ik kan me niet voorstellen dat je met hetzelfde spel ook hetzelfde resultaat haalt", zegt Van Hooijdonk.

Hoe goed of hoe slecht is het spel dan eigenlijk geweest? Van Basten, zelf oud-bondscoach, vindt resultaatgericht voetbal het belangrijkst. "Die 1-0 tegen de VS was wel een geweldig omschakelmoment. Daar straalde de klasse vanaf. Maar uiteraard gaat het ook ons om wedstrijden winnen. Als het op deze manier gebeurt, zijn we happy. Vanaf nu worden wedstrijden alleen maar groter en belangrijker, dus het resultaat ook."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!