Nieuws

'Kudus kan naar Engeland, maar wil sowieso Champions League blijven spelen'

'Kudus kan naar Engeland, maar wil sowieso Champions League blijven spelen'

05-12-2022 10:32 Laatste update: 10:34

Mohammed Kudus zou open staan voor een overstap naar de Premier League. Dat meldt het Britse tabloid The Sun. De Ghanees maakte de afgelopen weken indruk op het WK in Qatar, wat ook de grote Engelse clubs niet onopgemerkt is gebleven. Kudus zelf zou koste wat het kost Champions League willen blijven spelen.

Tottenham Hotspur werd eerder al in verband gebracht met een mogelijke transfer. De Noord-Londenaren stuurden naar verluidt scouts naar Amsterdam om hem tijdens het voorseizoen in de gaten te kunnen houden. Antonio Conte zou namelijk een nieuwe aanvallende middenvelder aan zijn ploeg willen toevoegen. De Spurs moeten wel diep in de buidel tasten voor de diensten van de Ghanees. Ajax zal namelijk een bedrag van om en nabij de 45 miljoen euro willen zien.

Barcelona is bovendien enthousiast over de kwaliteiten van de 22-jarige Ajacied. Jordi Cruijff heeft daar een belangrijke rol in. Bronnen zeggen echter dat Kudus een voorkeur heeft voor een verblijf in de Premier League.

Kudus werd op het WK met Ghana derde in een poule met Portugal, Zuid-Korea en Uruguay. In drie wedstrijden scoorde hij tweemaal. Ook in de Eredivisie laat hij zich gelden. Voor de winterstop wist hij vijf keer het net te vinden voor Ajax.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie