Interview

Schrijnend dat Luuk de Jong op de bank wordt gehouden ten faveure van Janssen

"Schrijnend dat Luuk de Jong op de bank wordt gehouden ten faveure van Janssen"

02-12-2022 16:00
7
Author profile picture

Tom Dieleman

Het vizier van het Nederlands elftal staat vol op de achtste finale tegen de Verenigde Staten. Zaterdag wordt om 16.00 uur uitgemaakt welk land zich als eerste verzekerd van een plek in de kwartfinale. VoetbalNieuws spreekt met commentator en presentator Wytse van der Goot over de meest opvallende én de meest tegenvallende speler van Oranje.

Over de smaakmaker aan Nederlandse zijde hoeft één van de vaste presentatoren van Ziggo Sport niet lang na te denken. "Gakpo, dat lijkt me logisch", zegt Van der Goot. "Hij springt er zó uit. Over de gehele linie gezien, speelt hij helemaal niet zo briljant. Maar over het hele toernooi gaat het erom dat je op één moment het verschil kan maken. Hij maakt écht het verschil momenteel. Dat vind ik heel bijzonder om te zien. Ik had hem op dit niveau niet zo hoog ingeschat. Hij verrast me enorm in positieve zin."

Aan de andere kant staat Vincent Janssen er minder goed op bij Van der Goot. "Je kunt het hem niet kwalijk nemen, maar ik vind hem gewoon geen Nederlands elftal-voetballer. Ik snap dat hij specifieke kwaliteiten heeft, maar als je die assist ziet die hij geeft op Berghuis bij die afgekeurde goal tegen Qatar... Daar raakt hij de bal vier keer aan! Drie van die aanrakingen zijn zowat op amateurniveau. Die vierde legt hij goed opzij naar Berghuis, maar die drie aanrakingen daarvoor..."

Vincent Janssen

Vincent Janssen weet nog geen potten te breken dit WK

Dat Janssen ondanks zijn povere spel toch mocht starten tegen Senegal en inviel tegen Qatar, verbaast Van der Goot. "Sorry, ik vind het een aardige gozer en ik gun hem de wereld, maar ik vind niet dat hij in Oranje thuishoort. Ik vind het nogal schrijnend - alhoewel het een net iets andere voetballer is - dat Luuk de Jong op de bank gehouden wordt ten faveure van Vincent Janssen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!