Reactie

Van Gaal knipoogt na vraag over België-vacature: 'Wat daarna komt, zien we wel'

Van Gaal knipoogt na vraag over België-vacature: 'Wat daarna komt, zien we wel'

02-12-2022 12:27 Laatste update: 13:15
2

Louis van Gaal sluit een bondscoachschap bij België niet uit. De oefenmeester werd op de persconferentie gevraagd of hij er voor open zou staan om de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels te worden en zegt niet direct nee, met een kleine knipoog weliswaar.

Direct na de uitschakeling van België nam huidig bondscoach Roberto Martínez afscheid van de Rode Duivels als bondscoach. In de Belgische pers circuleren daarom al de namen van potentiële nieuwe opvolgers, waar Van Gaal er één van is. Op de persconferentie wordt de 71-jarige Amsterdammer er naar gevraagd.

"België is een mooi land, met hele vriendelijke mensen. Knokke is een mooi strandpaleis. Ik heb er al over nagedacht", antwoordt een zichtbaar gevleide Van Gaal met een knipoog. Enkele minuten later gaat hij er wat serieuzer op in. "We zijn hier met Nederland bezig en willen wereldkampioen worden. We hebben nog vier wedstrijden te gaan. Wat daarna komt, zien we daarna wel. Als we wereldkampioen worden, dan komen er aanbiedingen. De voetbalwereld is zo opportuun."

Van Gaal gaf daarna dat hij niet in het verleden leeft, maar in de toekomst. "Ik maak plannen voor de toekomst. Net zoals ik plannen maak voor de toekomst met België", besloot Van Gaal het België-hoofdstuk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s