Nieuws

Buitenlandse pers kritisch: 'Oase in de Oranje-woestijn is dit toernooi Gakpo'

Buitenlandse pers kritisch: 'Oase in de Oranje-woestijn is dit toernooi Gakpo'

29-11-2022 20:13 Laatste update: 30-11-2022 09:52

Het Nederlands elftal heeft zich dinsdagmiddag geplaatst voor de achtste finales op het WK in Qatar. Cody Gapko blonk wederom uit tegen Qatar, maar flitsend was het spel van de ploeg van Louis van Gaal niet. VoetbalNieuws maakt een rondje langs de buitenlandse pers.

De buitenlandse media zijn voornamelijk onder de indruk van één Nederlander: Cody Gakpo. 'Gakpo slaat weer toe: Nederland als groepswinnaar naar de achtste  finales', kopt het Duitse Kicker. 'Het was wederom Gakpo die de aandacht op zich vestigde. Uiteindelijk boekte Oranje een matige, maar volledig verdiende en nooit bedreigde overwinning. De ploeg moet echter wel aanzienlijk verbeteren in de knock-outfase om ver te komen.'

De Belgische pers sluit zich hierbij aan. 'In de plaats van vertrouwen tanken, presenteerde Nederland zich bijzonder plichtmatig. Het pakte slaapwandelend de groepswinst. Oase in de Oranje woestijn is dit toernooi Cody Gakpo. Iemand die wel een zekere onbevangenheid en frisheid uitstraalt', schrijft Het Laatste Nieuws.

'Er is nog een lange weg te gaan en Nederland zal de kwaliteit en snelheid van zijn spel moeten verhogen, maar ze hebben de spelers om dat te doen', aldus The Guardian, dat hoopt op een sprookje. 'Het zou een romantisch verhaal als een eerste wereldbeker voor Oranje onder Louis van Gaal behaald zou worden: om te zien hoe de 71-jarige coach, die herstelde van prostaatkanker, zijn land naar wereldwijde glorie leidt.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!